Over ons
Een stukje geschiedenis..., ‘t Paviljoen hotel nu en het gastvrije team van hotel ‘t Paviljoen even voorstellen... Ons enthousiaste team van medewerkers zet zich dagelijks in om het al onze gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken.
Een stukje geschiedenis...
Door de Gelderse Vallei liep vroeger een beek, de Kromme Eem of Grebbe, die enige kilometers ten noorden van Ede ontsprong en water van de Veluwe naar de Rijn voerde. De Grebbeweg heeft de naam aan de beek te danken. Als deel van de Via Regia van het westen van Nederland met Duitsland, was de ruim twee kilometer lange verbindingsweg over de vijftig meter hoge ‘berg’ al sinds de Middeleeuwen als handelsweg in gebruik. De Grebbeberg werd midden 19e eeuw een trekpleister voor ‘vreemdelingen’ en daardoor werd de Grebbeweg een belangrijke verbindingsschakel. De weg van Leiden naar Munster kreeg op kaarten de vermelding ‘Groote weg No.6’. De van dat traject deel uitmakende Grebbeweg werd tevens de ‘Rijksweg eerste klasse van Utrecht naar Arnhem’ met het nummer 25. De rit per dilligence over de gehele lengte van die rijksweg, kostte de reiziger overigens wel een dag. Op de Utrechtse Heuvelrug zag de toerist in afgezwakte vorm de schitterende vergezichten uit bergachtige streken in het buitenland terug. Een eeuw geleden kon men bovenop de Grebbeberg nog rustig wandelen. Het hotel is een eeuw oud en begonnen als “Paviljoentje”. Een buitencafé met als omschrijving ‘een tent van hout’. Het begint allemaal in 1923 als een uitspanning met de naam ‘Paviljoentje’, waar wandelaars op en rondom de Grebbeberg zich kunnen opfrissen bezoekers van de Grebbeberg zich kunnen opfrissen. Mevrouw J.A. Schielein-van Veenendaal is de eerste eigenaar. Er werd in de beginjaren vanuit een kiosk bier, sigaretten, chocolade, koffie, thee en limo verkocht. Familie van mevrouw Schielein was agent bij de Amstel brouwerij en zorgde ervoor dat zij van de Brouwerij een grote plaats kregen. Ook werden er kamers voor pensiongasten bijgebouwd. Vervolgens wordt het Paviljoentje uitgebouwd tot een café. In de tijd van de tweede Wereldoorlog zijn er kamers bij gekomen voor pensiongasten. Het hotel nam een belangrijke plaats in gedurende de tweede Wereldoorlog, onder andere door het verzet en bleef helaas niet gespaard door de Duitse troepen.Het hotel is in 1923 begonnen als ‘Paviljoentje’. Een uitspanning waar gasten zich ter gelegenheid van een uitgaans(mid)dagje op de Grebbeberg konden opfrissen. Mevrouw J.A. Schielein-van Veenendaal was de eerste eigenaar van het ‘Paviljoentje’. Vervolgens is het ‘Paviljoentje’ uitgebouwd tot een café. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog zijn er kamers bijgekomen voor pensiongasten. Het hotel nam een belangrijke plaats in gedurende de Tweede Wereldoorlog, onder andere door het verzet en bleef helaas niet gespaard door de Duitse troepen. Na de oorlog is het hotel ongeveer om de tien jaar verbouwd. Tot medio 1982 werd het hotel geëxploiteerd door de familie Schielein. Hotel ’t Paviljoen is door Klaas Stekelenburg en Greetje Stekelenburg-Zwagerman overgenomen op 1 januari 1983. Sinds deze overname heeft het echtpaar een reeks vernieuwingen uitgevoerd in het hotel en delen nieuw aangebouwd, zoals de vergaderzalen (1993), het vernieuwen van 16 badkamers (gelegen in de punt van het hotel (1996), de vernieuwing van het restaurant (2006) en de aanbouw van de serre (2008) waar u nu dagelijks onder andere kunt genieten van een heerlijk diner.
‘t Paviljoen hotel nu
Per 1 juli 2012 is Hotel ‘t Paviljoen overgenomen door Jasper Stekelenburg. In de beginjaren van de overname stond met name het eigen maken van het bedrijf en het creëren van een nieuwe visie en missie (te vinden op www.paviljoen.nl/mvo/ - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) centraal. Tevens zijn er in de afgelopen jaren vernieuwingen doorgevoerd als de renovatie van de vergaderzalen op de benedenverdieping (2017), de vernieuwing van het restaurant en de naamswijziging naar Restaurant Magnolia (2018), de renovatie van de overige 16 badkamers (2016-2017), het vernieuwen van alle bedden tot comfortabele boxspringbedden (2017) en het restylen van het interieur van de 33 hotelkamers (2018). Ook is recent (2022) het interieur van het terras en het terras (2023) compleet vernieuwd.
Het gastvrije team van hotel ‘t Paviljoen
Ons enthousiaste team van medewerkers zet zich dagelijks in om het al onze gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht & flexibiliteit zijn onze sleutelwoorden. Het team staat onder de dagelijkse leiding managing director Jasper Stekelenburg. Een ander belangrijk domein binnen ‘t Paviljoen Hotel is restaurant Magnolia. Chef-kok Roy Hendriks weet met veel creativiteit en passie voor koken de heerlijkste gerechten te presenteren. Daarbij versterkt door Taco Serné (senior kok), Rens van der Velde en Jeroen Geutjes (zelfstandig werkend koks), staat het keukenteam van restaurant Magnolia voor u klaar. Daarnaast is niet te vergeten team Housekeeping, met Fie van Ommeren die al sinds 2001 in de functie van ‘voorvrouw’ met collega’s het hotel, restaurant, bar & vergaderzalen spik en span weet te houden. Last but not least is er nog ons Front-Office team bestaande uit Danielle van de Bruinhorst, Petra Meerveld, Dianne Janssen en Annerieke Boot die u bij iedere reservering en check-out vriendelijk te woord staan. Daarnaast houdt ons Front-Office team zich bezig met de verwerking van alle aanvragen, reserveringen en financiële afhandeling.