De mooiste wandelroutes in Rhenen en de omgeving Grebbeberg

In de prachtige omgeving van Rhenen en de Grebbeberg kunt u heerlijke wandelingen maken. Door het uitgestrekte bosgebied en de mooie natuur komt u hier helemaal tot rust. Wij hebben voor u een aantal wandelroutes uiteengezet, variërend van langere tot kortere routes. Heeft u uw wandelschoenen al klaar staan? Dan wensen wij u veel plezier in dit prachtige natuurgebied!

Wandelroutes omgeving Rhenen

Rhenen is een prachtige stad waar naast natuur ook veel historie is terug te zien. Zo is in de buurt van het hotel het militair ereveld Grebbeberg te bezichtigen. Vanuit Rhenen kan u naar de voormalige tabaksplantage Willem III wandelen. Dit natuurgebied biedt veel variatie, van grasgebieden tot bossen. Dit zorgt voor een fijn leefgebied voor verschillende insecten en andere dieren. Zo zijn er regelmatig damherten te spotten! De wandelroute wordt vaak aangeduid met ‘tussen rug en rijn’ en wordt weergegeven door blauwe paaltjes. Doordat de wandelroute grenst aan de Rijn en daardoor een groot verschil in bebouwing en hoogte heeft, vergeet u bijna dat u ‘gewoon’ in Nederland loopt. Daarnaast toont dit gebied ook zijn historie door de oude tabaksschuren die nog steeds te zien zijn. De route is ongeveer 3,5 kilometer lang, alleen zijn honden helaas niet toegestaan. Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.

Ommetje over de Grebbeberg

Aan het begin van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Grebbeberg, een heuvel van zo'n 50 meter hoog waar je heerlijk door het stille bos kunt wandelen - ook met de kids! Je loopt hier voornamelijk onder het bladerdak van prachtige grote eiken. tussen de bomen groeien bosplanten als vingerhoedskruid en adelaarsvaren. Ongeveer halverwege kom je bij de Koningstafel. Vanaf dit plateau heb je een prachtig uitzicht op de Nederrijn, natuurgebier de Blauwe kamer en de Betuwe. Niet verwonderlijk dat een vorst als Frederik V van Palts hier in de zeventiende eeuw graag jachtfeesten hield. Bij dit plateau ligt ook Heimerberg: het restant van een ringwalburcht uit de achtste eeuw. Echt een historische plek dus!

Kriskras door Rhenen

Rhenen is een stadje op de weelderige groene zuidpunt van de Utrechtse Heuvelrug. Maak kennis met deze historische stad, die sinds de Gouden eeuw honderden kunstenaars heeft geïnspireerd. Tijdens deze wandeling maak je uitgebreid kennis met Rhenen. In het centrum van Rhenen kom je de Cunerakerk tegen, maar vervolg je de weg op het Koningshof, het Koningin Elizabethplantsoen en de Panoramamolen. Vervolgens verlaat je de stad en volgt een paar kilometer bosrand. Onderweg kun je genieten van vergezichten over de Gelderse Vallei tot aan de heuvels van de Veluwe. Je passeert onder andere de Koningstafel en het Militair Ereveld en Nationaal Monument op de Grebbeberg.