De mooiste fietroutes van Rhenen en omgeving

In de prachtige omgeving van Rhenen en de Grebbeberg kunt u heerlijke fietstochten maken. Door het uitgestrekte bosgebied en de mooie natuur komt u hier helemaal tot rust. Wij hebben voor u een aantal fietsroutes uiteengezet, variërend van langere tot kortere routes. Dan wensen wij u veel fietsplezier in deze prachtige omgeving.

Fietsroutes Rhenen en omgeving

Het mooie aan fietsen in Rhenen en omgeving is de enorme diversiteit. Door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs landgoederen en kastelen, de Betuwe en de uitgestrekte velden, ontdek je de grootse natuur. Zoveel te ontdekken! Dit maakt deze omgeving fantastisch om te fietsen. Wij hebben diverse korte en lange fietsroutes voor u samengesteld. Welke verkrijgbaar zijn in het hotel. Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.

Fietsroute Langs de Nederrijn tussen Amerongen en Rhenen

Het beste van de Utrechtse Heuvelrug zie je tijdens deze fietstocht. Zowel het Amerongse als het Zuylensteinse bos ademen nog een sfeer uit van de oude landgoederen. Bossen worden doorsneden door lange lanen. De diverse plantsoorten geven dit deel van de zandrug een gevarieerd uiterlijk. Het Amerongse bos ligt op een 69 meter hoge berg en is een van de oudste stukken bos van de Utrechtse Heuvelrug. In Amerongen komt u een aantal mooie bezienswaardigheden tegen; zoals diverse schaapskooien en Kasteel Amerongen. Het kasteel is gebouwd in de Hollands-classicistische stijl. Oorspronkelijk was het een leenhuis en later werd het gebruikt als buitenverblijf en als pronkhuis voor adelijke families. Kortom; een prachtige route langs de Nederrijn, bossen en bijzondere bezienswaardigheden.

Langs de Rijn tussen Rhenen & Renkum

Tijdens deze fietstocht volg je de noordelijke oever van één van de langste rivieren die zijn weg door Europa naar de zee zoekt. De Rijn is 1233 kilometer lang. Je komt via de mooie natuur van het Blauwe Kamer natuurreservaat, langs Wageningen richting Renkum. Renkum is een plaatsje dat al meer dan duizend jaar oud is. Eeuwenlang was Renkum een arm boerengehucht, maar dat veranderde in de 19e eeuw. Er werden wat duurdere huizen in het dorp gebouwd, maar de attractieve waarde van de omgeving ging nooit verloren. In de bossen rondom Renkum zijn grafheuvels van duizenden jaren oud en de uiterwaarden van de Rijn bieden een prachtig uitzicht over het water.

Vanuit Rhenen de Betuwe door