De mooiste fietroutes van Rhenen en omgeving

In de prachtige omgeving van Rhenen en de Grebbeberg kunt u heerlijke fietstochten maken. Door het uitgestrekte bosgebied en de mooie natuur komt u hier helemaal tot rust. Wij hebben voor u een aantal fietsroutes uiteengezet, variërend van langere tot kortere routes. Dan wensen wij u veel fietsplezier in deze prachtige omgeving.

Fietsroutes Rhenen en omgeving

Het mooie aan fietsen in Rhenen en omgeving is de enorme diversiteit. Door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs landgoederen en kastelen, de Betuwe en de uitgestrekte velden, ontdek je de grootse natuur. Zoveel te ontdekken! Dit maakt deze omgeving fantastisch om te fietsen. Wij hebben diverse korte en lange fietsroutes voor u samengesteld. Welke verkrijgbaar zijn in het hotel. Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.

Fietsroute Langs de Nederrijn tussen Amerongen en Rhenen

Het beste van de Utrechtse Heuvelrug zie je tijdens deze fietstocht. Zowel het Amerongse als het Zuylensteinse bos ademen nog een sfeer uit van de oude landgoederen. Bossen worden doorsneden door lange lanen. De diverse plantsoorten geven dit deel van de zandrug een gevarieerd uiterlijk. Het Amerongse bos ligt op een 69 meter hoge berg en is een van de oudste stukken bos van de Utrechtse Heuvelrug. In Amerongen komt u een aantal mooie bezienswaardigheden tegen; zoals diverse schaapskooien en Kasteel Amerongen. Het kasteel is gebouwd in de Hollands-classicistische stijl. Oorspronkelijk was het een leenhuis en later werd het gebruikt als buitenverblijf en als pronkhuis voor adelijke families. Kortom; een prachtige route langs de Nederrijn, bossen en bijzondere bezienswaardigheden.

Langs de Rijn tussen Rhenen & Renkum

Tijdens deze fietstocht volg je de noordelijke oever van één van de langste rivieren die zijn weg door Europa naar de zee zoekt. De Rijn is 1233 kilometer lang. Je komt via de mooie natuur van het Blauwe Kamer natuurreservaat, langs Wageningen richting Renkum. Renkum is een plaatsje dat al meer dan duizend jaar oud is. Eeuwenlang was Renkum een arm boerengehucht, maar dat veranderde in de 19e eeuw. Er werden wat duurdere huizen in het dorp gebouwd, maar de attractieve waarde van de omgeving ging nooit verloren. In de bossen rondom Renkum zijn grafheuvels van duizenden jaren oud en de uiterwaarden van de Rijn bieden een prachtig uitzicht over het water.

Vanuit Rhenen de Betuwe door

Steek de Neder-Rijn over bij Rhenen en je rijdt zo de Betuwe in. Dat wordt genieten van het fietsen door een dunbevolkt gebied met oude gezellige dorpjes. Als je de Neder-Rijn bent overgestoken, zie je meteen de vele fruitgaarden waar de Betuwe om bekend staat. Mooi in het voorjaar met de bloesem, of in de (na)zomer als het fruit aan de takken hangt. Net voorbij Kesteren steek je de Linge over. In IJzendoorn kun je een blik werpen op de mooie veertiende-eeuwse dorpskerk. Vanaf de slingerende dijk kijk je mooi uit over de Waal en de Hiense Uiterwaarden. Na Andelst steek je de Betuwe weer door, waarna je de Neder-Rijn oversteekt. Vanuit de verte zie je de Grebbeberg dichterbij komen.

Vanuit Rhenen langs de Rijn

In de uiterwaarden van de Nederrijn kun je heerlijk fietsen. Er is volop rust en ruimte voor een mooie fietstocht langs het duizenden jaren oude spoor van de rivier. Maak kennis met de pareltjes van de Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe en ontdek op eigen houtje de mooie natuur, de historie en de recreatieve voorzieningen in dit bijzondere gebied. Het startpunt van de route ligt aan de rand van Rhenen bij de Cunerakerk. Vervolgens fiets je even verderop langs de Grebbesluis in het hart van de Grebbelinie. Nadat je door het oeverreservaat ‘De Blauwe Kamer’ fietst, steek je de Nederrijn over met een pontje. De fietstocht wordt vervolgd langs de nevengeulen van de Nederrijn om vervolgens weer het pontje terug te pakken naar Rhenen.

Na het fietsen genieten van een heerlijke verfrissing?

Na een fietstocht in deze prachtige omgeving kunt u heerlijk genieten van een heerlijk drankje of lunch bij ‘t Paviljoen! Kom dan weer heerlijk tot rust!

Twee dagen genieten op de bosrijke Grebbeberg? Of samen genieten met ons romantisch verwenarrangement? Geniet in het Paviljoen Hotel met onze unieke arrangementen!