Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij ’t Paviljoen Hotel staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog op de agenda. In het kort zal hieronder uitgelegd worden wat zoal al plaats vindt binnen en buiten de muren van ‘t Paviljoen Hotel!

Onze visie, welke voor ons de ruimte geeft hier een duurzame interpretatie aan te verbinden

Bij ’t Paviljoen Hotel staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog op de agenda. Dit betekent dat wij het belangrijk vinden om zuinig om te springen met de natuurlijke middelen, op sociaal vlak actief te zijn en ons te verbinden aan de lokale economie. Wij willen er kunnen zijn voor iedereen dicht bij ons, voor nu en in de toekomst. In grote lijnen hebben wij een visie opgesteld, welke voor ons de ruimte geeft hier een duurzame interpretatie aan te verbinden: “Wij streven ernaar een horecagelegenheid te zijn waarbij de gast zich verbonden voelt door gezamenlijke waarden als gastvrijheid, duurzaamheid, inspiratie, culinair genot en ontspanning. Deze merkbare ‘verbinding’ en de herkenning van deze gemeenschappelijke waarden, welke tot uiting komen in onze inrichting, warme sfeer, toegepaste materialen en open houding laten een voelbare ‘drive’ tot uiting komen, welke als doel heeft voor het maximale resultaat te gaan, in de meest brede zin van het woord.”

Updates energie

Met trots kan Hotel – Restaurant ‘t Paviljoen aangeven per januari 2018 volledig te zijn overgestapt op groene energie. Er is gekozen tussen een mix van wind- en waterenergie. Tevens is het mogelijk om uw elektrische auto kosteloos te laden tijdens uw bezoek aan Hotel ‘t Paviljoen, de bar/lounge of Restaurant 'Magnolia'.

Een energiezuinige mindset

Er wordt zoveel mogelijk met bewegingssensoren gewerkt. In de ruimtes waarin geen sensoren zijn geplaatst, is een verlichtingsplan actief. Dit betekent dat onze medewerkers de lichten actief uit doen, indien zij zien dat een ruimte niet wordt gebruikt. Dit geldt ook voor het verwarmen van de ruimtes. Hier wordt zuinig en secuur mee omgesprongen. De overstap naar Led verlichting wordt langzaam aan gemaakt. De toiletgroepen zijn met waterbesparende kranen uitgerust.

Papier en afvalverwerking

Wij proberen zo min mogelijk te printen. Hetgeen wat geprint wordt, wordt geprint op papier gecertificeerd door Ecolabel. Papier, karton, glas en plastic wordt gescheiden.

Milieubewuste medewerkers

‘t Paviljoen Hotel stimuleert medewerkers om met de fiets naar het hotel te komen. Medewerkers kunnen een lening afsluiten bij ‘t Paviljoen hotel, voor het kopen van een (e)-fiets. Ook de twee auto’s die eigendom zijn van Hotel ‘t Paviljoen zijn aangeschaft vanuit een duurzame mindset. Eén auto is hybride en auto is 100% elektrisch aangedreven.

Werken bij ‘t Paviljoen Hotel

Verder probeert ‘t Paviljoen Hotel zoveel mogelijk personeel in en uit de omgeving van Rhenen zelf aan te nemen. Zodat de reistijd zo klein mogelijk is, het milieu hierdoor minder belast wordt en lokale werkgelegenheid zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. Daarnaast proberen wij op sociaal vlak ons steentje bij te dragen door ook stagiaires een kans te bieden het horecavak te leren kennen. Aan investeren in de toekomst wordt zoveel mogelijk gedacht. Tevens is er met de gemeente Rhenen een samenwerking om inwoners met een WW / afstand tot de arbeidsmarkt, indien mogelijk, een passende baan te bieden.

Milieuvriendelijkheid en onze gasten

Er is een handdoekenbesparingsprogramma. Door dit op de juiste wijze te stimuleren, is onze doelstelling alle hotelgasten hier deel aan te laten nemen. Want, als alle hotelgasten mee zouden doen met dit duurzaamheidsprogramma, zou dit bijna 46 duizend liter water besparen. Daarnaast zou voorkomen worden dat meer dan duizend liter olie en meer dan 300 liter wasmiddel onnodig in het milieu terecht komt, per jaar!

Restaurant Magnolia: vers en natuurlijk

Onze keuken werkt met verse en producten uit de natuur. Sauzen, soepen, ijs en dressings; al deze producten worden bereid met verse en pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Op de wijnkaart treft u enkel rode en witte wijnen aan die volgens biologische standaarden wordt gemaakt.

Door onze centrale ligging is het Paviljoen Hotel uitstekend geschikt voor een uitstapje naar een groot aantal bezienswaardigheden.