De mooiste wandelroutes in Rhenen

De mooiste wandelroutes in Rhenen en de omgeving Grebbeberg

In de prachtige omgeving van Rhenen en de Grebbeberg kunt u heerlijke wandelingen maken. Door het uitgestrekte bosgebied en de mooie natuur komt u hier helemaal tot rust. Wij hebben voor u een aantal wandelroutes uiteengezet, variërend van langere tot kortere routes. Heeft u uw wandelschoenen al klaar staan? Dan wensen wij u veel plezier in dit prachtige natuurgebied!

Wandelroutes omgeving Rhenen

Rhenen is een prachtige stad waar naast natuur ook veel historie is terug te zien. Zo is in de buurt van het hotel het militair ereveld Grebbeberg te bezichtigen. Vanuit Rhenen kan u naar de voormalige tabaksplantage Willem III wandelen. Dit natuurgebied biedt veel variatie, van grasgebieden tot bossen. Dit zorgt voor een fijn leefgebied voor verschillende insecten en andere dieren. Zo zijn er regelmatig damherten te spotten! De wandelroute wordt vaak aangeduid met ‘tussen rug en rijn’ en wordt weergegeven door blauwe paaltjes. Doordat de wandelroute grenst aan de Rijn en daardoor een groot verschil in bebouwing en hoogte heeft, vergeet u bijna dat u ‘gewoon’ in Nederland loopt. Daarnaast toont dit gebied ook zijn historie door de oude tabaksschuren die nog steeds te zien zijn. De route is ongeveer 3,5 kilometer lang, alleen zijn honden helaas niet toegestaan. Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.

Wandelroute Grebbeberg en Nederrijn

Vanuit Rhenen kunt u een fantastische wandeling maken over de Grebbeberg. U start door eerst onderlangs te lopen waar u uit kan kijken over de Nederrijn. Daarna wordt de tocht wat zwaarder, omdat u tweehonderd traptreden omhoog moet om de Grebbeberg te beklimmen. Door deze klim heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied de Blauwe Kamer. Dit natuurgebied is redelijk ruig en bestaat uit, wilgenbos, moeras en bloemrijke grassen. U kunt vervolgens doorsteken naar het natuurgebied de Laarsenberg. Dit natuurgebied is voor een groot gedeelte bos, maar er zijn ook nog steeds graften en graanakkers te vinden. Na de wandeling in het veelzijdige bosgebied de Laarsenberg, keert u terug naar de Grebbeberg. Als u onderlangs loopt kijkt u uit over het Valleikanaal. Dit kanaal is ongeveer 40 kilometer lang en stroomt door Utrecht en Gelderland. Het Valleikanaal mondt uiteindelijk uit in de Nederrijn. Na dit mooie uitzicht, moet u opnieuw tweehonderd traptreden omhoog klimmen op de Grebbeberg weer op te komen. Daarna kunt u langs de Steilrand terug keren naar Rhenen! Deze tocht is ongeveer 13 kilometer lang.

Na al het wandelen genieten van een kopje koffie?

Na een wandeling in deze prachtige natuur kunt u heerlijk genieten van een kop koffie of lunch bij ‘t Paviljoen! We staan graag voor u klaar, zodat u uw voeten weer even tot rust kan laten komen.

Twee dagen genieten op de bosrijke Grebbeberg? Of samen genieten met ons romantisch verwenarrangement? Geniet in het Paviljoen Hotel met onze unieke arrangementen!