Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij ’t Paviljoen Hotel staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog op de agenda. Dit betekent dat wij het belangrijk vinden om zuinig om te springen met de natuurlijke middelen, op sociaal vlak actief te zijn en ons te verbinden aan de lokale economie.  Wij willen er kunnen zijn voor iedereen dicht bij ons, voor nu en in de toekomst. In grote lijnen hebben wij een visie opgesteld, welke voor ons de ruimte geeft hier een duurzame interpretatie aan te verbinden:

“Wij streven ernaar een horecagelegenheid te zijn waarbij de gast zich verbonden voelt door gezamenlijke waarden als gastvrijheid, duurzaamheid, inspiratie, culinair genot en ontspanning. Deze merkbare ‘verbinding’ en de herkenning van deze gemeenschappelijke waarden, welke tot uiting komen in onze inrichting, warme sfeer, toegepaste materialen en open houding laten een voelbare ‘drive’ tot uiting komen, welke als doel heeft voor het maximale resultaat te gaan, in de meest brede zin van het woord.”

In het kort zal hieronder uitgelegd worden wat zoal al plaats vindt binnen en buiten de muren van ‘t Paviljoen Hotel!

Een energiezuinige mindset
Er wordt zoveel mogelijk met bewegingssensoren gewerkt. In de ruimtes waarin geen sensoren zijn geplaatst, is een verlichtingsplan actief. Dit betekent dat onze medewerkers de lichten actief uit doen, indien zij zien dat een ruimte niet wordt gebruikt. Dit geldt ook voor het verwarmen van de ruimtes. Hier wordt zuinig en secuur mee omgesprongen. De overstap naar Led verlichting wordt langzaam aan gemaakt. De toiletgroepen zijn met waterbesparende kranen uitgerust. Als service bieden wij gasten gratis aan een elektrische auto op te laden (3kWh).

Updates energie 2018:
Met trots kan Hotel – Restaurant ‘t Paviljoen aangeven per januari 2018 volledig te zijn overgestapt op groene energie. Er is gekozen tussen een mix van wind- en waterenergie.  Tevens zijn er aanvragen ingediend om een tweetal elektrische oplaadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerterrein te installeren. Dit zullen palen zijn die tenminste 16kWh zullen gaan laden. Laden zal volledig gratis zijn voor gasten van Restaurant, Brasserie of Hotel ‘t Paviljoen

Papier en afvalverwerking
Wij proberen zo min mogelijk te printen. Hetgeen wat geprint wordt, wordt geprint op papier gecertificeerd door Ecolabel. Papier, karton, glas en plastic wordt gescheiden.

Milieubewuste medewerkers
‘t Paviljoen Hotel stimuleert medewerkers om met de fiets naar het hotel te komen. Medewerkers kunnen een lening afsluiten bij ‘t Paviljoen hotel, voor het kopen van een (e)-fiets. Ook de twee auto’s die eigendom zijn van Hotel ‘t Paviljoen zijn aangeschaft vanuit een duurzame mindset. Eén auto is hybride en auto is 100% elektrisch aangedreven.

Werken bij ‘t Paviljoen Hotel
Verder probeert ‘t Paviljoen Hotel zoveel mogelijk personeel in en uit de omgeving van Rhenen zelf aan te nemen. Zodat de reistijd zo klein mogelijk is, het milieu hierdoor minder belast wordt en lokale werkgelegenheid zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. Daarnaast proberen wij op sociaal vlak ons steentje bij te dragen door ook stagiaires een kans te bieden het horecavak te leren kennen. Aan investeren in de toekomst wordt zoveel mogelijk gedacht. Tevens is er met de gemeente Rhenen een samenwerking om inwoners met een WW / afstand tot de arbeidsmarkt, indien mogelijk, een passende baan te bieden.

Milieuvriendelijkheid en onze gasten
Er is een handdoekenbesparingsprogramma. Door dit op de juiste wijze te stimuleren, is onze doelstelling alle hotelgasten hier deel aan te laten nemen. Want, als alle hotelgasten mee zouden doen met dit duurzaamheidsprogramma, zou dit bijna 46 duizend liter water besparen. Daarnaast zou voorkomen worden dat meer dan duizend liter olie en meer dan 300 liter wasmiddel onnodig in het milieu terecht komt, per jaar!

Onze keuken: veel lokaal, vers en natuurlijk
Onze keuken werkt volop met streekproducten. De Veluwse eend, Gelderse Polderhoen en Streekkazen die op onze kaart te vinden zijn, zijn hiervan enkele voorbeelden.  Daarnaast koken wij zoveel mogelijk E-nummer vrij, zijn groenten- en aardappelgerechten vers bereid. Onze landbroden zijn van origineel Frans recept, op een stenen vloer gebakken en E-nummer vrij, zonder broodverbeteraars. Al het ijs, parfait, dressings, koude en warme sauzen zijn huisgemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen.