Uitstapjes vanuit het hotel: Rhenen

Pittoresk gelegen aan de Nederrijn tegen de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug ligt Rhenen. Het historische centrum biedt u een reis terug in de tijd met smalle straatjes, pleintjes en de restanten van de oude stadsmuur. De markante Cunerakerk met toren is een laat-gotische kerk die  door velen beschouwd wordt als de mooiste van Nederland.

kamers

Het Paviljoen Hotel

Op een steenworp afstand van Rhenen ligt het sfeervolle Paviljoen Hotel. Ons hotel is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan deze stad:

   • 32 comfortabele kamers
   • Gezellige serre en brasserie
   • Ambachtelijke keuken
   • Gratis WiFi
   • Keuze uit deluxe kamers, charme kamers, standaard kamers en cosy kamers
   •  Vanaf € 69,- per nacht inclusief ontbijt

Wat is er te doen in Rhenen?

Cuneratoren

Cunerakerk

Adres: Torenstraat 14, 3911 LG Rhenen

De Cunerakerk met toren is tussen 1492 en 1531 gebouwd in de laat-gotische stijl. In het zomerseizoen (1 juli t/m 2e zaterdag van september) is de Cunerakerk opengesteld voor bezoekers op woensdag t/m zaterdagmiddag van 13.00 – 16.30 uur. Lees hier meer informatie over deze prachtige kerk.

Rondeel

Gemeentemuseum Het Rondeel

Adres: Kerkplein 1, 3911 LE Rhenen

Vanwege de vele pittoreske hoekjes en de fraaie ligging op de Utrechtse heuvelrug is Rhenen veelvuldig door bekende kunstenaars bezocht en geschilderd, zoals Rembrandt van Rijn, Jan van Goyen en Jacob Ruisdael. In gemeentemuseum Het Rondeel zijn enkele van deze schilderijen en etsen te bekijken. Lees hier meer over het museum.

prattenburg

Landgoed Prattenburg

Adres: Cuneraweg 420, 3911 RW Rhenen

Voor de mensen die graag in het bos wandelen is Landgoed Prattenburg een uitstekende keuze. Het landgoed bevat een uniek en gevarieerd bos, met veel verschillende bomen, prachtige lanen en een heidegebied. Van zonsopgang tot zonsonderdag kunt u hier heerlijk wandelen. Lees hier meer over het landgoed.

Meer weten over het hotel en Rhenen?

Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.