De Grebbeberg

De Grebbeberg biedt door het hoogteverschil van ruim 50 meter een prachtig uitzicht over het natuurgebied ‘De Blauwe Kamer’, de Neder-Rijn en de Betuwe. De heuvel is vooral bekend geworden door de strijd die er geleverd werd in de Tweede Wereldoorlog, maar biedt voor de natuurliefhebber een prachtig wandelgebied.

Hotel ’t Paviljoen ligt tegen de Grebbeberg aan en is het ideale beginpunt van het bezoek aan dit prachtige gebied. Wij bieden meerdere actieve arrangementen aan om u te helpen optimaal te genieten van uw bezoek aan de Grebbeberg. Bovendien beschikken wij over een goed beoordeeld restaurant waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt bijkomen van een lekkere wandeling of een heerlijke fietstocht. Wilt u meerdere dagen genieten van de Grebbeberg? Een overnachting bij Hotel ’t Paviljoen is al mogelijk vanaf € 69 per nacht.

Actieve Grebbeberg arrangementen

Door haar ligging is Hotel ’t Paviljoen een verblijfplaats voor een meerdaags bezoek aan de Grebbeberg. Wij bieden diverse arrangementen aan om u in staat te stellen dit bijzondere natuurgebied te bezoeken.

3daagsfietsarrangement

3-daags Fietsarrangement

Vanaf € 89,00 per persoon

Zin in een heerlijke fietsvakantie in een van de mooiste natuurgebieden van de Grebbeberg? Bij ’t Paviljoen Hotel vindt u alles wat u nodig heeft. De dag begint goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in onze serre. U krijgt twee dagen lang een fiets tot uw beschikking, inclusief fietsroutes van de Grebbeberg en omgeving. Ook krijgt u van ons een lunchtasje mee. In ons heerlijke restaurant kunt u bijkomen van de fietstocht en genieten van gevarieerde gerechten die worden klaargemaakt met verse ingrediënten.

Lees meer!

 

wandelarrangement2-daags Wandelweekend arrangement

Vanaf € 59,00 per persoon

De Grebbeberg leent zich er uitstekend voor om te voet verkend te worden. Met ons wandelweekend arrangement kunt u 2 dagen actief genieten van dit mooie natuurgebied. U krijgt bij aankomst een welkomstdrankje en een overzicht van enkele prachtige wandelroutes. Na een hele dag door de natuur te hebben gewandeld, kunt u genieten van een 3-gangen diner à la carte in ons door de bezoekers hoog beoordeelde restaurant Le Maquisard. Indien beschikbaar, krijgt u ook nog van ons een gratis upgrade naar een charme kamer.

Lees meer!

 

ebikearrangement

3-daags E-bike arrangement

Vanaf € 109,00 per persoon

Lekker fietsen op de Grebbeberg ging nog nooit zo soepel als op een e-bike. Met al die heuvels en hellinkjes is een elektrische fiets bepaald geen overbodige luxe. U wordt welkom geheten met een heerlijk drankje en voorzien van uitgebreide fietsroutes voor op de Grebbeberg en omstreken. Twee dagen lang heeft u een e-bike ter beschikking, waarmee u er lekker op uit kan trekken. Elke ochtend staat er een gevarieerd ontbijtbuffet in onze serre op u te wachten en tijdens het fietsen krijgt u een lunchpakketje.

Lees meer!

 

De Grebbeberg: een prachtig natuurgebied

background5De berg vormt het zuidelijkste puntje van de Utrechtse Heuvelrug. Samen met ‘De Blauwe Kamer’ vormt het een gevarieerd natuurgebied met wilgenbos, moerassen, 200 vogelsoorten en 300 verschillende planten. De Nederrijn heeft in het gebied vrij spel en door de regelmatige overstromingen is de natuur constant in beweging. ‘De Blauwe Kamer’ biedt door haar waterrijke karakter het huis van bevers, halfwilde galloways (runderen) en koniks (paarden). De verlaten steenfabriek is de ideale schuilplaats voor deze dieren en is ook de vaste plek voor grootoorvleermuizen en wilde bijen.

de grebbeberg 069Door haar strategische ligging is de Grebbeberg regelmatig het toneel geweest van zware gevechten. In de vroege Middeleeuwen stond er al een burcht. De plek is echter vooral door de hevige gevechten in mei 1940 bekend geworden als slagveld. Drie dagen lang hielden de Nederlandse militairen het Duitse leger tegen in diens opmars naar het westen van het land. Direct na de capitulatie van Nederland werd er op de Grebbeberg een begraafplaats ingericht voor zowel Nederlandse als Duitse gesneuvelden. Op deze begraafplaats liggen inmiddels 800 mensen.

De Slag om de Grebbeberg app

Wilt u meer weten over de Slag om de Grebbeberg? Download dan nu de informatieve Slag om de Grebbeberg app. Deze app vertelt aan de hand van de twee routes op interactieve wijze het verhaal van de strijd. U krijgt het persoonlijk verhaal van de soldaten te horen en toont de sporen van de veldslag in woord en beeld. De routes lopen langs verschillende informatiepunten die aan de hand van bijzondere luisterverhalen, teksten en historische foto’s het verhaal vertellen.

Hoe werkt het?
Voordat u begint aan de routes dient u de app te downloaden. Voor het gebruik van de app is een actieve GPS verbinding nodig. U kunt de route starten bij Hotel ‘t Paviljoen en kan in iedere richting worden afgelegd. Zodra u in de buurt komt van een informatiepunt krijgt u een push bericht.

U kunt de app downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.

Boek nu uw verblijf op de Grebbeberg

Door haar ligging tegen de Grebbeberg aan is Hotel ’t Paviljoen de perfecte verblijfplaats voor een bezoek aan dit afwisselende natuurgebied:

   • 32 comfortabele kamers
   • Gezellige serre en brasserie
   • Ambachtelijke keuken
   • Gratis WiFi
   • Keuze uit deluxe kamers, charme kamers, standaard kamers en cosy kamers
   •  Vanaf € 69,- per nacht inclusief ontbijt

Meer weten over het hotel en de omgeving?

Wilt u meer weten over het hotel of de omgeving dan kunt u bellen naar 0317-619003 of contact met ons opnemen.